Ο ΣΥΝΑΘΛΗΤΗΣ 

Αφιερωμένο από τον Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ …

Κάθε αθλητής αποτελεί κομμάτι της ομάδας. Ακόμα και στα ατομικά αθλήματα η παρουσία και η ένταξη ενός αθλητή στην ομάδα με την οποία προπονείται παίζει καθοριστικό ρόλο για την πορεία και εξέλιξή του, με παράγοντες την οικειότητα, τη δέσμευση και την αλληλοσυμπλήρωση.

Στην ομάδα μας οι αθλητές της αγωνιστικής πλέον κατηγορίας μας, έχουν βιώσει καταστάσεις που προσπάθησαν να θίξουν αυτήν την οικειότητα και την αλληλοσυμπλήρωση.

Σε μια ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο αυτού του θέματος, όλοι οι αθλητές του ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ δήλωσαν ότι καθώς το άθλημα είναι ατομικό, έχουν μάθει να λειτουργούν και να διαδρούν κατά κύριο λόγο σωματικά και πνευματικά κυρίως με τον εαυτό τους και τους προπονητές τους.                                                                                                                                                                            

Επίσης, όλοι δήλωσαν ότι το άθλημά τους, τους έχει διδάξει τόσα χρόνια ότι ο σεβασμός μεταξύ τους και τα «λίγα λόγια και σταράτα» κρατούν τις ισορροπίες.

Για όλους η σχέση με τους συναθλητές τους είναι σημαντική διότι θεωρούν ότι είναι πια σαν οικογένεια. Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν συμφωνίες – διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, αλλά όλα τα θέματα τίθενται ανοιχτά μεταξύ μας, χωρίς θα θίγεται η αξιοπρέπεια του συναθλητή μας. Το «φαινόμενο της κερκίδας», «υποχωρεί» καθώς είναι αδύναμο μπροστά στην αξιοπρέπεια της ομάδας.

Στην ερώτηση: «Εάν η σχέση με κάποιον συναθλητή δεν είναι καλή, επηρεάζει την προπόνησή σου και την απόδοσή σου;» , όλοι οι αθλητές απάντησαν το ίδιο: «Είμαστε πολύ πιο δυνατοί για να το αφήσουμε να επηρεάσει την απόδοσή μας… Όταν αντέχεις την προπόνηση του Αντώνη Μήλα μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!», είπε χαρακτηριστικά αθλητής.

Στην ερώτηση: «Θα ήθελες ο συναθλητής σου να σε πάρει τηλέφωνο, να σε προτρέψει θετικά τις μέρες που νιώθεις κουρασμένος ή που βαριέσαι να πας για προπόνηση;» οι αθλητές χωρίστηκαν στη μέση, άλλοι απάντησαν ότι οι ρυθμοί τους δε χωράνε τηλεφώνημα και άλλοι είναι «φαν του τηλεφώνου»…!

Στην ερώτηση: «Στις απαιτητικές προπονήσεις στηρίζει ο ένας τον άλλον ;» ΟΛΟΙ απάντησαν «ΝΑΙ, ειδικά με αστεία μεταξύ μας, δημιουργείται κλίμα εμψύχωσης, αλλά βέβαια φωνάζει ο προπονητής ότι όλο μιλάμε…! Χαρακτηριστική είναι η απάντηση αθλητή μας: «Είμαστε μαζί κάθε μέρα, κουραζόμαστε στον ίδιο χώρο, ο ένας για τον άλλον είναι στήριγμα!»

Στην ερώτηση: «Στους αγώνες σου αρέσει να μιλάς με τους συναθλητές σου ή θα προτιμούσες την ησυχία σου;» , όλοι οι αθλητές απάντησαν ναι και λίγο πριν τον αγώνα λίγα λεπτά αυτοσυγκέντρωσης … Συμπληρώνουν ότι, οι συζητήσεις πριν τον αγώνα, όταν έχουν χιούμορ και δεν αφορούν σε προσωπικά ζητήματα , διώχνουν το άγχος … ποτέ όμως κουβέντες αρνητικές για αθλητές ! Οι προπονητές μάς έχουν δείξει με τον τρόπο τους, καθώς ποτέ δεν έχουν θίξει την προσωπικότητά μας … ακόμα και όταν μας φωνάζουν σχετικά με την απόδοσή μας, το κάνουν με τρόπο πατρικό και όχι προσβλητικό … όποιος προσβάλλεται «έχει τη μύγα και μυγιάζεται»…!, είπε αθλητής.

Στις ερωτήσεις: «Την ημέρα του αγώνα θέλεις κοντά σου τους συναθλητές σου να σου πουν: «Μην αγχώνεσαι, όλα θα πάνε καλά, να σκέφτεσαι ότι κολυμπάμε μαζί;                                                              Στους αγώνες, σου αρέσει να σου φωνάζουν οι συναθλητές σου;»                                                      Όλοι οι αθλητές απάντησαν ναι, «Είναι εμψυχωτικό να σε βλέπουν και να σου φωνάζουν προτρεπτικά, αρκεί οι φωνές τους να καταφέρουν να καλύψουν το σφύριγμα του προπονητή, πράγμα αδύνατον, διότι όταν σφυρίζει ακούγεται μέχρι και το διάστημα … και αυτό μας αρέσει πολύ!!!», όπως χαρακτηριστικά είπε αθλήτρια.

Στην ερώτηση: «Σου αρέσει να μιλάς με αθλητές άλλων ομάδων;», όλοι οι αθλητές απάντησαν ναι, αρκεί οι προθέσεις τους να είναι αγνές και όχι να θέλουν να σε αγχώσουν … χαρακτηριστική απάντηση είναι αθλήτριας η οποία είπε ότι μια φιλία μπορεί να αρχίσει από το «Με βοηθάς να βάλω το σκουφάκι μου;» και «Σε επηρεάζουν οι αρνητικές κουβέντες αθλητών για συναθλητές σου και προπονητές σου; Θα μιλήσεις γι’ αυτό ή θα το κρατήσεις μέσα σου;» η ίδια αθλήτρια είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα και συνεπώς δε λείπουν τα σχόλια …» και συνεχίζει: «Το δέσιμό μας είναι σπάνιο και μπορούμε να ξεπεράσουμε και αναποδιές. Βέβαια δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους… ο καθένας έχει και τις πιο κοντινές φιλίες του».

Στην ερώτηση: «Όταν ένας συναθλητής σου έχει πρόβλημα θα του μιλήσεις για να του συμπαρασταθείς ή θα αδιαφορήσεις και θα κοιτάξεις μόνο την δική σου δουλειά;», οι αθλητές απάντησαν ότι όλοι είναι εκεί για όλους, αρκεί αυτός που έχει το πρόβλημα να το μοιραστεί …». Χαρακτηριστικά είπε αθλήτρια: «Πρέπει να μιλάμε face to face και με συναθλητές και με προπονητές».

Στην ερώτηση: «Σου αρέσουν οι σκυταλοδρομίες;» όλοι απάντησαν πώς ΝΑΙ … «Το συναίσθημα του πόσο δενόμαστε την ώρα της σκυταλοδρομίας είναι τόσο δυνατό, που αποτελεί για μένα μια από τις πιο σημαντικές στιγμές των αγώνων», είπε αθλήτρια …

Στην ερώτηση: «Με μια πρόταση τί θα ήθελες να πεις στους ΑΟ συνΑιγαλεώτες σου;» όλοι μίλησαν ειλικρινά… «Σας αγαπάω όλους, πάμε γερά!», είπε αθλητής…! Θετικό “vibe” ακόμα και όταν «ψοφάμε» στην προπόνηση!» είπε κι άλλη αθλήτρια …

Όλοι μαζί παρέα θα φτάσετε ένα σκαλί παραπάνω, ξεπερνώντας τα όρια και τους εαυτούς σας!

https://pisina.net/blog/posts/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο