"Θα ηθελα να μοιραστώ με τους φίλους μου κάποιες σκέψεις και απόψεις που βγαίνουν μέσα από εμπειρίες και προσπάθειες ετών!
Καταρχάς να θυμίσω πως κάθε αποτέλεσμα είναι το επιστέγασμα μιας σειράς προσπαθειών και συνεργασιών ώστε να βγει μια ανάλογη εικόνα.
Και κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης και ανταπόκρισης, σύμφωνα με το πως μπορεί να συντονίσει τα άκρα του να δεχτούν τα σωστά μηνύματα και αυτά τα μηνύματα να μετουσιωθούν σε κινητική εξέλιξη.
Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει κανένα άλλο φάρμακο ή μαγικό φίλτρο πάρα μόνο η συνεχής επανάληψη και η επαναλαμβανόμενη λήψη των ιδίων πληροφοριών έως ότου η σωστή κίνηση να γίνει δεύτερη φύση. Αυτό μπορεί να πάρει από ελάχιστο έως πολύ χρόνο ανάλογα με τη φύση του παιδιού και, βασικά με την οστική του εξέλιξη. Γιατί αν ένα οστικό σύστημα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς απότομα, διαφέρει από ένα αντίστοιχο που έχει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης. Κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ένα απ' αυτά να τα στηρίξουμε και να τα ωθούμε να βελτιώνονται σύμφωνα με τους ρυθμούς και τις εντάσεις που τους αναλογούν.
Δεν πρέπει να υπερβάλουμε σε αντιδράσεις αν ένα παιδί παρουσιάζει μια στασιμότητα, απλά θα πρέπει να βρούμε τη συναρμογή όλων των παραγόντων που συντελούν την εξέλιξή του, όπως προπόνηση – γυμναστική – διατροφή – ξεκούραση. Όλα αυτά μαζί πρέπει να συνδυαστούν με την καθημερινότητά του, σχολείο – διάβασμα.
Κάθε παιδί θέλει να γίνει καλύτερο, μην το ξεχνάμε, μπορεί να θέλει με το δικό του τρόπο και τους δικούς του ρυθμούς, αλλά πάντα κοιτά να είναι πρώτο. Ας μην υπερβάλουμε στις απαιτήσεις κι ας το στηρίξουμε προς το σωστό δρόμο εξέλιξης.
Και στο τέλος μιας μεγάλης περιόδου προγραμματισμού να κάνουμε την αποτίμηση της βελτίωσής του. Και να μην ψαχνουμε αιτίες που θα συγχύσουν την κρίση και θα αποβούν αρνητικά, όταν θα είναι η ώρα να βρούμε το κέρδος από κάθε δραστηριότητα.
Υπομονή κι επιμονή λοιπόν, και, περιβάλλον γεμάτο αγάπη και στήριξη, αλλά πάνω απ' όλα συντονισμό προσπαθειών γιατί, τελικά, μόνο με τη διαρκή δουλειά και προσπάθεια εμφανίζονται τα αποτελέσματα, δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα!!!"

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΛΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο